the bodhi tree

een (t)huis voor spirituele groei in Gent

tantra, gent, massage, duquet marianne, bhakti, wildtantra, meditaties, workshops, agenda, retraites bodhitree, darkness-retraits, individuele sessies

thebodhitree

The Bodhi Tree is een initiatief, genomen vanuit het verlangen om mensen te verbinden.
Een plek te creëren waar je ondersteuning vinden in het soms moeizame en eenzame proces van onze groei naar totale bewustwording.
Een groei van eenzaamheid naar alleen – ZIJN, en in dit alleen – ZIJN een verbinding voelen met alles en iedereen om je heen.
Het is mijn bedoeling dat alles wat er in de Bodhi-Tree gebeurt in het licht staat van ons ontwaken uit onze onwetendheid over wie we werkelijk zijn.
Een ontwaken uit onze afzondering en komen naar eenheid. Met jezelf en de anderen.
En dit liefst in een aangename en ontspannen sfeer.

Op dit ogenblik is er een tweede Bodhitree in Soest Nederland

De overkoepelende site is www.thebodhitree.eu (Engelstalig)

Binnenkort hopen we een Russische Bodhitree te verwelkomen.

 

afb.bodhitree

 

Betekenis:

The Bodhi – Tree wordt ook wel de boom der wijsheid genoemd. Hij symboliseert de vele lagen van ons wezen en zijn tocht naar verlichting.

Het is een vijgeboom die steeds verder uitgroeit. Nieuwe zaadjes nestelen zich in de takken en doen luchtwortels ontstaan die dan terug naar de grond reiken en een nieuwe boom doen ontstaan, verbonden aan de moederboom.

Zo ook is onze spirituele tocht. We groeien en klimmen naar het licht, maar worden dan terug naar de aarde getrokken, terug naar de materie. We verankeren ons opnieuw in zekerheden, overtuigingen, tradities…
Maar als spirituele zoeker beslis je om toch terug naar het licht te klimmen. Steeds hoger, steeds vrijer, tot je opgaat in het licht.